Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Drie ex-vriendinnen beschuldigen Herpenaar van verkrachting: ‘Het begon in de carnavalswagen’

DEN BOSCH/HERPEN - Zijn drie meiden uit Herpen tijdens hun relatie met een inmiddels 24-jarige plaatsgenoot meermalen door hem verkracht? Of is er sprake van een gecoördineerde wraakactie van de drie? De rechtbank Oost-Brabant buigt zich over de kwestie. 

,,Het zaakje stinkt.” Advocaat Klaas van Gijssel draait niet om de hete brij heen. Volgens hem wordt zijn cliënt erin geluisd door zijn ex-vriendinnen die kennelijk allemaal spijt hebben van de relatie die ze met hem hadden of wrok koesteren over zijn vreemdgaan. ,,Er wordt geen enkel bewijs geleverd. Sterker nog: het Openbaar Ministerie heeft twee van de drie zaken geseponeerd. Maar intussen worden de verklaringen van die andere twee zaken wel in de derde opgevoerd.” 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.