Volledig scherm
PREMIUM
Een visualisatie van het toekomstige windpark Elzenburg-De Geer op de rand van Oss en Berghem. © Raedthuys Pure Energie

Drie partijen naar Raad van State om eerste windpark Oss

OSS/BERGHEM - De bouw van vier grote windmolens ten noordoosten van Oss stuit voorlopig op drie beroepsschriften die bij de Raad van State zijn ingediend tegen dit plan. Het bewonersplatform meldt desgevraagd niet tot de partijen te horen die de juridische strijd aangaan. Zij zien meer heil in overleg.

Wethouder Johan van der Schoot sprak in juni al de verwachting uit dat er beroep zou worden ingesteld tegen het bestemmingsplan voor het eerste windpark van Oss. Dit ondanks alle lof die hij in de Osse gemeenteraad van links tot rechts oogstte voor de manier waarop het plan tot stand is gebracht. In de raad was er letterlijk geen enkele discussie over het project. Het bestemmingsplan werd op 27 juni afgehamerd zonder tegengeluid. De eerste Osse windmolens krijgen een maximale tiphoogte van 210 meter. De molens leveren straks genoeg stroom om in de behoefte van 14.500 huishoudens te voorzien.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.