Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Dronken Berghemse man duwde vrouw met hoofd tegen verwarming

DEN BOSCH/BERGHEM - Hij duwde het hoofd van zijn vrouw tegen een verwarming 'en sleepte haar over de grond'. En dat terwijl het stel juist hun relatie een nieuwe kans had willen geven. In plaats daarvan moet de Berghemmer nu de cel in. De rechter veroordeelde hem voor huiselijk geweld tot een celstraf van 3 weken, waarvan 2 weken voorwaardelijk.

De 46-jarige Berghemmer was kort voor de mishandeling, begin augustus, vanuit Polen naar Nederland verhuisd. Zijn vrouw woonde hier al langer. Het stel wilde hun relatie een nieuwe kans geven. De Berghemse zag die avond echter dat haar man met háár telefoon belde met zijn vriendin in Polen, met wie hij ook een kind had. De Berghemse werd woedend en wilde de man buiten zetten.  

 1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.
 2. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.