Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dronken fietser rijdt op A59 tussen Den Bosch en Oss: ‘Bijna aangereden door vrachtwagen’

OSS/NULAND - Een 25-jarige fietser uit Oss is zondagochtend vroeg aangehouden omdat hij op zijn fiets over de A59 reed. De Ossenaar, die ongetwijfeld flink Koningsdag had gevierd, was volgens de politie zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij zorgde voor veel gevaar.

Agenten schrokken zich zondagochtend rond 6.00 uur te pletter. ,,Wij kregen een melding dat er op de A59 richting Oss een fietser zou rijden. Enigszins verbaasd stapten wij in de dienstauto.” De politiemedewerkers reden met spoed naar de snelweg. ,,In de hoop uiteindelijk niet aan te hoeven komen bij een ernstig verkeersongeval.”

Bijna aanrijding

De fietser werd aangetroffen ter hoogte van de afslag Nuland. Hij reed daar over de vluchtstrook. ,,Een getuige vertelde ons dat een passerende vrachtwagen bijna een aanrijding had met de fietser.” De man werd meegenomen naar het bureau in Den Bosch. Hij moest blazen en legde een verklaring af.

Hij blies 635 ug/l. ,,Bijna drie keer de toegestane waarde”, aldus de politie. Deze hoeveelheid komt neer op ongeveer zes glazen. Tegen de Ossenaar is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag. 

Quote

Gelukkig voor de verdachte reden de treinen weer toen wij klaar waren.

Politie Den Bosch

,,Gelukkig voor de verdachte reden de treinen weer toen wij op het politiebureau klaar waren met het verhoor. Zo kon hij alsnog veilig huiswaarts keren”, knipoogt de politie.