Volledig scherm
Drugslab Lithoijen. © Politie Oost-Brabant

Drugslab Lithoijen in loods waar illegale sigarettenfabriek zat

UpdateLITHOIJEN - In een loods bij een woning aan de Lutterstraat in Lithoijen is woensdagmiddag een drugslab ontdekt. In diezelfde loods werd in oktober nog een grote illegale sigarettenfabriek opgerold. De eigenaresse van de woning is aangehouden. 

De agenten troffen het lab aan bij een controlebezoek, naar aanleiding van de eerder aangetroffen sigarettenfabriek. De drugsfabriek is inmiddels ontmanteld. Er waren gespecialiseerde agenten van de landelijke faciliteit ontmanteling ter plaatse om te helpen bij het opruimen van het lab. Het zou volgens een rechercheur ter plaatse gaan om een kleine installatie met grondstoffen voor synthetische drugs. Deze apparatuur was bij de ontruiming van de sigarettenfabriek nog niet aanwezig. 

Pand sluiten

Bij de ontmanteling van de illegale fabriek in oktober werden miljoenen sigaretten gevonden. Ook werden er toen zeven illegale arbeidsmigranten uit Oekraïne opgepakt. De gemeente onderzoekt nu of de vondst van het drugslab in combinatie met eerdere criminele activiteiten genoeg is om het pand te sluiten. De bewoonster zit voorlopig nog vast voor verder onderzoek. 

Volledig scherm
Drugslab in Lithoijen © Foto Mallo / Charles Mallo