DNA-sporen en materialen worden onder de beste omstandigheden bewaard en onderzocht, zowel door de machine als door de mens bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).
Volledig scherm
DNA-sporen en materialen worden onder de beste omstandigheden bewaard en onderzocht, zowel door de machine als door de mens bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). © ANP XTRA

Druppels bloed leiden halfjaar na inbraak bij Volvodealer in Oss naar verdachte

OSS - Een halfjaar na de inbraak in bij een Volvo-dealer in Oss heeft de politie een verdacte opgepakt. Hij werd vorige week opgepakt na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). 

Na de inbraak op 1 mei bleef de Volvo-dealer achter met een kostenpost van 3.500 euro. De inbreker sloeg een ruit stuk en stal meerdere koplampen. 

Geluk bij dat ongeluk was dat de dief ook wat bloed achterliet op één van de auto's. Een monster daarvan is naar het NFI gestuurd, waar het DNA is vergeleken met de databank. Daarin staan veel mensen die ooit met Justitie in aanraking zijn gekomen. Uit de vergelijking kwam een match met een 20-jarige man uit Nijmegen. Hij werd afgelopen dinsdag opgepakt, meldt de politie maandagavond. De verdachte staat in februari voor de rechter.