Volledig scherm
Pokémon GO © Koen van Weel

Duelleren om sterkste Pokémon in Oss' toernooi

OSS - Waar velen Pokémon GO na drie jaar zijn vergeten, is het mobiele spelletje in Oss nog springlevend. Aankomende zondag staat zelfs het eerste toernooi van de stad op de agenda.

Quote

Ik heb pas level 40 gehaald. Hoger kun je niet komen in het spel

Mick Zopfi

Pokémon GO is een computerspel voor op je smartphone waarbij je verschillende soorten ‘monsters’ moet vangen. Hiervoor moet je de deur uit, want uitgever Niantic heeft ze overal op de wereld verstopt. Nadat je de Pokémon gevangen hebt, kun je ze trainen om ze sterker te maken. Spelers kunnen ook met andere spelers duelleren om te kijken wie de sterkste Pokémon heeft.

Verborgen wezentjes

Dat laatste is precies wat er zondag in Oss gaat gebeuren. Spelers struinen dus niet door de stad op zoek naar verborgen wezentjes, maar nemen het op één plek tegen elkaar op. Dat is bij speeltuin Elckerlyc aan de Anna van Schuurmanstraat.

,,Ik heb pas level 40 gehaald. Hoger kun je niet komen in het spel”, vertelt organisator Mick Zopfi uit Oss. Hij heeft samen met een vriend het toernooi opgezet. ,,Ik vroeg ik me toen af wat ik nog kon doen met het spel. Het opnemen tegen andere spelers leek mij toen het meest interessant. Dat kan pas sinds een jaar.”

Nieuwe Pokémons

Het bewijst wel dat het spel ook dik drie jaar na de lancering nog steeds wordt aangevuld. De kern van het spel is nog steeds hetzelfde, maar door verschillende updates zijn er steeds weer nieuwe Pokémons te vangen.

Zopfi weet dat er in Oss nog zeker 25 fanatieke spelers actief zijn. Hij hoopt dat er zeker twaalf op de eerste editie van het toernooi afkomen. Dat begint zondag om 15.30 uur. Wie mee wil doen, kan zich vooraf aanmelden via gaming-platform The Silph League Arena.

ResourCity

Oss kreeg eerder dit jaar als eerste Nederlandse gemeente ResourCity, dat zich laat omschrijven als het Pokémon GO van de scheikunde. In dat spel gaan kinderen op zoeken naar chemische elementen in het Osse centrum. Dat spel werd een slordige duizend keer gedownload.