Volledig scherm
Foto ter illustratie © Archief

Duizenden euro's kwijt na 'laffe' sieradendiefstal in Oss, Joey (34) looft 750 euro uit voor gouden tip

OSS - Bij een woning aan het Ridderhof in Oss is ruim twee weken geleden voor duizenden euro’s aan sieraden, kleding en parfum gestolen. De 34-jarige bewoner Joey is woest en looft een geldbeloning van 750 euro uit voor de tip die leidt naar de inbrekers. ,,Ik kan je zeggen dat dit alles een behoorlijke impact op mij heeft.”

De volgens Joey ‘laffe inbraak’ gebeurde op maandag 8 april, vermoedelijk tussen drie en halfvier ‘s middags. Door vermoedelijk een buigbaar plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te schuiven wisten de daders binnen te komen. Dit wordt ook wel ‘flipperen’ genoemd. 

Bewakingsbeelden

De politie heeft de zaak in onderzoek en verspreidde woensdag bewakingsbeelden waarop de twee vermoedelijke daders duidelijk te zien zijn. Joey heeft de beelden op zijn Facebook-pagina gedeeld en looft een geldbedrag uit.

,,Ik zet alles op alles om deze gasten te vinden”, klinkt de Ossenaar strijdbaar. De inbraak is hem bepaald niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Sommige spullen heb ik van familie en vrienden gekregen en zijn daarom van emotionele waarde. Daarnaast krijg ik nog niet eens de helft uitgekeerd van de verzekering. Ongelofelijk zuur.”

Gerichte actie?

De 34-jarige Ossenaar hoopt met een eventuele arrestatie een deel van de spullen terug te krijgen. Of hij uitgaat van een gerichte actie? ,,Nee, ik denk dat deze inbrekers heel veel geluk hebben gehad. Een toevalstreffer dus. Bij de buurvrouw hebben ze namelijk ook ingebroken en is ook van alles meegenomen. Heel triest.”