Volledig scherm
PREMIUM
© Caspar Huurdeman

Duurzaamheidspark De Lithse Ham staat al twee jaar in de startblokken; ‘nu snel meters maken’

OSS/LITH - De gemeente Oss moet niet langer treuzelen met het vergunnen van zonnevelden. Terwijl de overheid steeds meer druk zet op vermindering van de CO2-uitstoot, wacht een plan voor een groot ‘duurzaamheidspark’ in Lith al twee jaar op beoordeling. 

Het schiet maar niet op met de zonnevelden in Oss. Een paar weken geleden maakte het gemeentebestuur bekend dat er eerst een ‘beoordelingskader’ wordt opgesteld, zodat er straks een maatstok is waarop plannen voor dergelijke velden kunnen worden getoetst. Intussen wachten een stuk of acht initiatiefnemers al langere tijd op een reactie van de gemeente. Samen willen ze voor 120 hectare aan zonnepanelen plaatsen. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.