Medwerkers van het duurzaamheidsplein in Oss werken in de hitte.
Volledig scherm
Medwerkers van het duurzaamheidsplein in Oss werken in de hitte. © Van Assendelft Fotografie

Duurzaamheidsplein Oss gaat eerder dicht vanwege hitte

OSS - Vanwege de extreme hitte gaat het Osse Duurzaamheidsplein deze hele week een paar uur eerder dicht dan gebruikelijk. Tot en met vrijdag 14 augustus kunnen inwoners er terecht tussen 08.30 en 13.30 uur. 

 1. Topvrouw van het Jaar, Mariëlle Bartholomeus: 'Het is natuurlijk eigenlijk van de zotte dat de prijs bestaat'
  PREMIUM

  Topvrouw van het Jaar, Mariëlle Bartholo­meus: 'Het is natuurlijk eigenlijk van de zotte dat de prijs be­staat'

  Dat ze genomineerd was, vond ze al bijzonder, maar dat ze nu vanwege haar ‘doortastende optreden tijdens de coronacrisis’ Topvrouw van het Jaar 2020 is, voelt helemaal ‘bizar’. Mariëlle Bartholomeus, neuroloog en medisch directeur bij ziekenhuis Bernhoven in Uden, waar corona dit voorjaar genadeloos toesloeg, is trots en blij. ,,Ik werd vannacht om 04.00 uur wakker en toen dacht ik, heb ik het nou gedroomd? Nee dus.”
 2. Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max
  PREMIUM

  Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max

  DEN BOSCH - De coalitiepartijen in de Bossche gemeenteraad hebben de komende twee weken nog wel wat te bespreken over een groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse Polder. Waar D66 en GroenLinks geen enkele moeite hebben om in de polder maximaal 25 turbines te plaatsen, zijn VVD, CDA en Rosmalens Belang gereserveerder. Voor Rosmalens Belang is 16 molens in de gehele gemeente het maximum, dus niet alleen in de polder. ,,De wind is te gast‘’’, benadrukte Guido Smeets nog maar eens.