Volledig scherm
De Osse wethouder Frank den Brok (links) en zijn Bossche collega Mike van der Geld (rechts) hanteren in december 2018 samen met directeur Eric Vos van E-Fiber symbolisch de schop voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Geffen, Nuland en Vinkel. © Peter van Erp

E-Fiber peilt behoefte aan glasvezel in de gemeente Oss

OSS - Bij E-Fiber laten ze er geen gras over groeien. Het glasvezelbedrijf gaat peilen of er in de gemeente Oss voldoende animo is voor de aanleg van supersnel internet. Dinsdag is een campagne gestart.

Na Landerd, Bernheze en de Maasdonk-dorpen wil E-Fiber graag glasvezel verder ‘uitrollen’ in de regio. Eind maart bereikte het bedrijf daarover overeenstemming met de gemeente Oss.

Als er genoeg interesse is, zal E-Fiber begin 2020 starten met de aanleg van het nieuwe netwerk. Het bedrijf hanteert doorgaans een ondergrens van veertig  procent van de woonhuizen. Ook adressen in het buitengebied van de gemeente Oss worden kosteloos van een aansluiting te voorzien. Bewoners kunnen vanaf donderdag een abonnement afsluiten bij één van de zes providers die voor dit project actief zijn in de gemeente Oss. 

,,Veel Ossenaren zitten jaren op glasvezel te wachten. Supersnel en betrouwbaar internet voor iedereen, ook in alle dorpen, het buitengebied en op bedrijventerreinen. Als inwoner van Berghem ben ik al verwend met glasvezel. Echt een toegevoegde waarde voor ons gezin van vijf. Waar we allemaal elke dag gebruik maken van internet. En dat wordt alleen maar meer”, reageert wethouder Frank den Brok in een persbericht.