Volledig scherm
PREMIUM
De grijze container moet minder vol raken als de groene vaker wordt opgehaald. © Rijnhout Media

Eerst groene kliko vaker legen voordat Ossenaar meer voor restafval gaat betalen

OSS/GEFFEN - Ossenaren meer inzicht geven in hun eigen wegwerpgedrag én de groene kliko vaker ophalen. Die kant willen de meeste partijen in de Osse gemeenteraad op met het huishoudelijk afval. Pas als de maatregelen niet het gewenste effect hebben, wil Oss aan diftar - het extra belasten van restafval - gaan denken.

De gemiddelde Ossenaar gooit ieder jaar 195 kilo restafval in de grijze container. Bijna twee keer zoveel als de landelijke richtlijn per 2020. Slecht voor het milieu én hartstikke kostbaar. Omdat het verwerken van afval ieder jaar duurder wordt, kosten al die extra kilo's de gemeente vele tonnen. Daarom moet er wat gebeuren. Een onderzoeksbureau werkte zes scenario’s voor de afvalinzameling van Oss uit. 

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.