Volledig scherm
PREMIUM
De grijze container moet minder vol raken als de groene vaker wordt opgehaald. © Rijnhout Media

Eerst groene kliko vaker legen voordat Ossenaar meer voor restafval gaat betalen

OSS/GEFFEN - Ossenaren meer inzicht geven in hun eigen wegwerpgedrag én de groene kliko vaker ophalen. Die kant willen de meeste partijen in de Osse gemeenteraad op met het huishoudelijk afval. Pas als de maatregelen niet het gewenste effect hebben, wil Oss aan diftar - het extra belasten van restafval - gaan denken.

De gemiddelde Ossenaar gooit ieder jaar 195 kilo restafval in de grijze container. Bijna twee keer zoveel als de landelijke richtlijn per 2020. Slecht voor het milieu én hartstikke kostbaar. Omdat het verwerken van afval ieder jaar duurder wordt, kosten al die extra kilo's de gemeente vele tonnen. Daarom moet er wat gebeuren. Een onderzoeksbureau werkte zes scenario’s voor de afvalinzameling van Oss uit. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.