Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Eerste keer aanbellen voor Osse fitheidstest is altijd eng

OSS - De binnenkomer is de brief die de bewoner heeft gekregen. ,,Als het goed is, heeft u een brief gekregen van de gemeente, over het project Sociaal Vitaal.” En dan gaat de rest van gesprek meestal vanzelf. Over bewegen, fitheid, maar eigenlijk over álles.

,,Ja natuurlijk krijg je weleens iets onvriendelijks over je heen. Maar daar ben ik niet bang voor hoor, dat krijg je overal toch?” Johanna de Bruyne gaat de komende twee weken aanbellen in de Schadewijk. Samen met iets meer dan dertig collega-vrijwilligers, een paar studenten van Fontys die onderzoek doen naar beweging en wat professionals uit het veld, gaan ze iets meer dan 1700 Ossenaren van een zekere leeftijd uit die wijk bevragen. 

  1. Man rijdt opnieuw alcoholcontrole in terwijl rijbewijs eerder al was ingevorderd, 10 bestuurders beboet bij controle regio Den Bosch

    Man rijdt opnieuw alcoholcon­tro­le in terwijl rijbewijs eerder al was ingevor­derd, 10 bestuur­ders beboet bij controle regio Den Bosch

    DEN BOSCH/OSS - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een alcoholcontrole ingereden, terwijl enkele uren daarvoor zijn rijbewijs door de politie Gelderland al was ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man blies bij de controle in de regio Den Bosch en Oss 580 ugl. Hij krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.