Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Eerste keer aanbellen voor Osse fitheidstest is altijd eng

OSS - De binnenkomer is de brief die de bewoner heeft gekregen. ,,Als het goed is, heeft u een brief gekregen van de gemeente, over het project Sociaal Vitaal.” En dan gaat de rest van gesprek meestal vanzelf. Over bewegen, fitheid, maar eigenlijk over álles.

,,Ja natuurlijk krijg je weleens iets onvriendelijks over je heen. Maar daar ben ik niet bang voor hoor, dat krijg je overal toch?” Johanna de Bruyne gaat de komende twee weken aanbellen in de Schadewijk. Samen met iets meer dan dertig collega-vrijwilligers, een paar studenten van Fontys die onderzoek doen naar beweging en wat professionals uit het veld, gaan ze iets meer dan 1700 Ossenaren van een zekere leeftijd uit die wijk bevragen. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.