Volledig scherm
© EPA

Eerste online vragenuurtje smaakt Osse wijkagent direct naar meer: ‘Wie weet wordt het permanent’

OSS - Veertig kijkers, een halfuurtje praten en een stortvloed aan vragen. Wijkagent Gert Jan Koekkoek is meer dan tevreden met zijn eerste online spreekuur in Oss-Zuid. Wat hem betreft gaat de politie er in de hele regio mee aan de slag. 

Dankzij de coronacrisis heeft Koekkoek een stuk minder contact met de inwoners van ‘zijn’ Oss-Zuid dan anders. Ook komt er bijna niemand meer maar het politiebureau. Om de inwoners niet uit het oog te verliezen, bedacht hij daarom een online spreekuur. Dinsdagmiddag om 14.00 uur zat hij bewapend met zijn telefoon klaar op Instagram. 

,,Er waren veertig mensen online, niet gek voor een eerste keer", reageert hij direct na afloop. ,,De meeste mensen wilden gewoon eens weten hoe het nu bij de politie gaat. Of we extra diensten draaien, hoe het thuis gaat, dat soort werk. Vanuit de wijk kwamen er nog weinig echte politievragen, maar dat geeft ook niet.”

Het contact beviel Koekkoek zó goed dat hij misschien wel twee keer per week een vast vragenuurtje wil plannen. Hij raadt collega's in de regio aan hetzelfde te doen. ,,Ik krijg er echt een goed gevoel van. Wie weet zetten we het wel permanent door, zelfs wanneer de coronacrisis voorbij is.”

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.