Volledig scherm
De gemeente verwijdert prullenbakken uit het centrum van Oss. Op de foto het Heschepad. © Van Assendelft Fotografie

Eerste prullenbakken verdwijnen uit hartje Oss

OSS - De eerste ‘ouderwetse’ prullenbakken hebben het Osse centrum verlaten. Voor de meeste komen frisse nieuwe exemplaren in de plaats, een groot aantal andere verdwijnt helemaal. In totaal keren ruim 450 van de 1250 prullenbakken in de gemeente na de operatie niet terug.

Met de ingreep moet de hoeveelheid zwerfafval in Oss afnemen. Hoe onlogisch dat misschien ook klinkt als er juist prullenbakken verdwijnen. Maar uit ervaring weet Oss dat die lang niet allemaal even goed gebruikt worden of op de juiste plek staan. Bovendien zorgen meer prullenbakken lang niet altijd voor minder zwerfafval, leert de ervaring. Veel belangrijker is het dat de bakken op een logische plek staan, opvallen en goed te bereiken zijn.

Vooral in het centrum van de stad is dat goed te merken. Zowat de helft van de bakken verdwijnt vanaf volgende maand uit het straatbeeld. Overal komen straks dezelfde, gifgroene bakken. Enige uitzonderingen zijn de Osse binnenstad en de historische kernen van Ravenstein en Megen.

Na nieuwjaar nieuwe

De nieuwe bakken worden pas ná de jaarwisseling verwacht. Juist omdat er rondom nieuwjaar traditiegetrouw nogal wat prullenbakken sneuvelen.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.