Volledig scherm
Een vooraanzicht van het nieuwe plan voor locatie de Brouwershoeve, gezien vanaf 't Laar in Nistelrode. © Rehoma/De Stoons

Eerste tekeningen voor nieuwe invulling locatie Brouwershoeve Nistelrode

NISTELRODE - De ontwikkelaars Rehoma en De Stoons  vastgoedontwikkeling en Van Tilburg Mode en Sport hebben een nieuw plan voor de locatie Brouwershoeve in Nistelrode. Op de lege plek in het centrum van Nistelrode willen Rehoma en De Stoons appartementen bouwen. Ook komt er plek voor horeca. Van Tilburg gaat het binnenterrein invullen met parkeerplaatsen in een groen openbaar gebied.

Joey van Niftrik van De Stoons en Sjon Reijers van Rehoma presenteerden woensdagavond hun plannen voor het eerst. Sinds november vorig jaar zijn zij betrokken geraakt bij de ontwikkeling van de locatie Brouwershoeve. Volgens Van Niftrik hebben ze in eerste instantie supermarktketens gevraagd of zij interesse hadden om in Nistelrode te komen. „Maar dat bleek niet zo, Nistelrode is te klein voor een tweede supermarkt. ” 

De partijen zijn vervolgens verder gegaan met plannen maken.  Er komen twee appartementengebouwen. Een met middeldure huurappartementen aan het Tramplein waar Rehoma gaat investeren en een complex met koopappartementen aan  het Raadhuisplein. Op de begane grond van dat laatste complex komt horeca. Ron de Lorijn van het naastgelegen 't Pumpke is daar ook bij betrokken.

Aan de achterkant wordt het terrein ingevuld met parkeerplaatsen en veel groen, zo is de bedoeling. Van Tilburg gaat dat voor zijn rekening nemen en hij wil volgens Sjon Reijers er een openbare parkeerplaats van maken. 

Volgens wethouder Peter van Boekel moeten de laatste punten nog op de i gezet worden onder meer over het aantal parkeerplaatsen. 

Volledig scherm
Een bovenaanzicht van het nieuwe plan op de locatie Brouwershoeve. © Rehoma/De Stoons
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement