Een even opmerkelijke als ontsierende reclamezuil van de vouwwagenpionier Carstabo aan de Nieuwe Hescheweg bij het bevrijdingsmonument. Kenteken TS (Travel Sleeper) 1961.
Volledig scherm
Een even opmerkelijke als ontsierende reclamezuil van de vouwwagenpionier Carstabo aan de Nieuwe Hescheweg bij het bevrijdingsmonument. Kenteken TS (Travel Sleeper) 1961. © Stadsarchief Oss

Eeuwenlang gevecht tegen het monster der ontsierende reclame

Stille GetuigenOSS - Hoe de noordelijke randweg om Oss ook gaat lopen, er gaat altijd een stukje groen buitengebied verloren. Een klein stukje maar natuurlijk. Al die kleine stukjes inbreuk op het landschap van de achterliggende decennia opgeteld, is toch weer een boel. Maar ja, Oss moet blijven leven. 

 1. Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terugbrengt!’
  PREMIUM

  Reuzenijs gestolen bij Eethuys 't Akkertje in Geffen: ‘Een jaar gratis ijs voor degene die ‘m terug­brengt!’

  GEFFEN - ,,Wat een kansloze eikels wonen er in, of rond Geffen. Blijf met je poten van andermans spullen af! Als je een ijsje wil, kom dan gewoon naar binnen. Sukkels!” Teksten waar geen woord Spaans bij zit. Zaterdagochtend werden ze geplaatst op de Facebook-pagina van Eethuys ‘t Akkertje in Geffen. De levensgrote ijshoorn -karakteriserend voor elke snackbar met een beetje statuur- van het bedrijf is gestolen.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”