Volledig scherm
PREMIUM
De politie trof in Heeswijk-Dinther een grote hennepkwekerij aan in een bedrijfspand aan de Morgenstond © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Eigenaar pand Heeswijk-Dinther: ‘Ik weet niets van harddrugs en hennep’

HEESWIJK-DINTHER - Hij wist van niks, de 48-jarige man uit Esch in wiens loods aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther de politie op 19 oktober 2016 een grote hennepkwekerij en een hoeveelheid harddrugs en grondstoffen voor de vervaardiging had aangetroffen. 

De man, die volgens officier van justitie Erna Vrijhoeven een bekende is in het drugswereldje, beweerde gisteren voor de rechtbank in Den Bosch dat hij zijn pand aan de Morgenstond had verhuurd aan een timmerbedrijf uit Roosendaal. De eigenaar van dat timmerbedrijf ontkent dat. Zijn handtekening onder het huurcontract was vals.  Telefoongegevens waren er niet, want de telefoon van de man uit Esch was net kapot gegaan.  Hij had hem achtergelaten in een telefoonwinkel. De medewerker daar zei de politie van niks te weten. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.