Volledig scherm
Beoogd directeur Kris Roemers (rechts) en bestuursvoorzitter Aad van Lopik van 'De Nieuwe Instelling' in Heesch. © Maarten van den Hurk / BD

Eijnderic-directeur Kris Roemers wordt de baas in nieuwe huiskamer van Heesch

HEESCH - Kris Roemers is benoemd tot directeur van cultureel centrum De Pas in Heesch. Hij was dit al van cursushuis De Eijnderic. Als beide Heesche huizen straks samengaan, wil Roemers directeur worden van het nieuwe geheel.

,,Mijn ambitie is wel om dat te gaan doen en het ligt ook in de lijn der verwachting’’, geeft Roemers openlijk aan. Formeel is het nog lang niet zo ver: ,,Het bestuur van die instelling zal er straks over moeten beslissen.’’

De betreffende bestuursleden namen vorige week  al een duidelijk voorschot op de keuze voor het toekomstige leiderschap. Zij werken onder de titel ‘De Nieuwe Instelling’ aan een modern gemeenschapshuis waarin enkele bestaande functies samengaan. Wilco Schrijvers werd na ruim tien jaar opzij gezet als directeur van De Pas. Kris Roemers kreeg de vraag om de betreffende taak over te nemen.

2020 wordt overgangsjaar

Roemers (44) was al ruim twee jaar directeur was van De Eijnderic. Bovendien sleutelde hij als projectleider al nadrukkelijk aan het plan voor ‘De Nieuwe Instelling'. Nu geeft hij ook helder aan dat hij straks de baas wil worden van wat wel genoemd  wordt ‘de nieuwe huiskamer van Heesch’. Echt een nieuwe organisatie zal er op zijn vroegst in 2021 zijn; 2020 wordt een overgangsjaar waaraan De Pas en De Eijnderic nog los van elkaar beginnen.