De fraaie zogenoemde herenboerderij aan de Begijnenstraat moest gesloopt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De fraaie zogenoemde herenboerderij aan de Begijnenstraat moest gesloopt worden. © Stadsarchief Oss

Eindelijk hoorde Oss bij de grotere steden

OSS - In de rubriek Stille Getuigen koppelt historicus John van Zuijlen actuele zaken aan nieuws. Vandaag: Oss 50 jaar geleden.

Vijftig jaar geleden werd er geschiedenis geschreven; eenenvijftig jaar geleden trouwens ook. Maar die landing op de maan in 1969, was in de media van nu nogal een blikvanger, al zou ik uit 1968 de Praagse Lente, de Parijse studentenrevolte, het vermoorden van dominee Martin Luther King en Robert Kennedy, Jan Janssen die de Tour wint en het legendarische White Album van de Beatles, ook niet onderschatten als van belang voor de mensheid.

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.