Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Eis: 8 maanden cel voor xtc en wiet in Osse woning

DEN BOSCH/OSS - Een 46-jarige Ossenaar bewaarde een doos met wiet voor een bevriende coffeeshophouder. Dat zei de man gistermiddag bij de rechtbank in Den Bosch. Een naam wilde hij niet noemen, omdat zijn vriend dan zijn 'vergunning zou verliezen'.

Het Openbaar Ministerie vond die verklaring 'ongeloofwaardig' en zag genoeg bewijs voor het bezit van 7730 gram wiet, xtc en het witwassen van 6615 euro drugsgeld.

De officier van justitie eiste een celstraf van 8 maanden. ,,Ik wilde een kennis uit de brand helpen", vertelde de verdachte voor de rechtbank in Den Bosch. De Ossenaar kende de eigenaar van de coffeeshop goed: die kwam regelmatig spullen kopen in zijn inmiddels opgedoekte winkel. ,,Het was echt dom van me", gaf de Ossenaar toe. ,,Ik heb gewoon niet bij de consequenties stilgestaan."

Anonieme tip

Politiemensen belden op 30 april van dit jaar aan bij de verdachte. Ze hadden een anonieme tip gekregen: de verdachte zou wapens en cocaïne bewaren in zijn huis. Ze vonden de grote doos met hennep in de schuur van de Ossenaar. In zijn woning lagen onder meer een zakje met 23 xtc-pillen en een ploertendoder.

,,Die pillen waren voor eigen gebruik", verklaarde de Ossenaar. In het huis troffen agenten ook een grote hoeveelheid contant geld aan, verstopt achter een radiator. De man beweerde dat de biljetten afkomstig waren uit zijn zaak. ,,De meeste mensen betaalden daar contant."

Eerder veroordeeld voor witwassen

De officier van justitie was ervan overtuigd dat het geld niet eerlijk was verkregen. De man was al eerder veroordeeld voor witwassen.

Advocaat A. Laeyendecker vond juist dat er te weinig onderzoek was gedaan naar de administratie van de winkel van de verdachte om het witwassen aan te tonen. Ze vroeg om een deels voorwaardelijke straf. De verdachte had het behoorlijk moeilijk nu hij voor het eerst lang in voorarrest zat. De man was al twaalf kilo afgevallen en de relatie met zijn vriendin was in zwaar weer gekomen.

 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.