Volledig scherm
PREMIUM
Egber Smits bij zijn Cadillac. © Thomas Segers/ Van Assendelft

Elvis Presley had zelfde Cadillac als Egber Smits: wit met roodleren bekleding

Ik en mijn voertuigUDEN - Egber Smits heeft een passie voor auto’s. Daarin staat hij niet alleen. Maar slechts weinigen kunnen zeggen dat ze een heuse Cadillac hebben. Elvis Presley had er ook zo een.

Quote

Hij werd door een generaal gebruikt. Toen die man de dienst verliet, kreeg hij de auto mee als afscheids­ca­deau

Egber Smits

De witte acht-cylinder, type 62 Cabrio, is voorzien van rood-leren bekleding. ,,Veel mensen vinden het een opzichtige, protserige bak. Maar ik vind hem schitterend. Vooral die vleugels”, zegt Egber Smits uit Uden. ,,Na 1962 was dat afgelopen. Vanaf dat jaar werden die vleugels een stuk kleiner.”

Twee kleine stickers op de voorbumper geven aan dat de wagen ooit toebehoorde aan de United States Air Force, de Amerikaanse luchtmacht. ,,Hij werd door een generaal in Las Vegas gebruikt. Vooral bij parades. En toen die man de dienst verliet, kreeg hij de auto mee als afscheidscadeau.”

Amerikaanse legerauto’s mogen niet zomaar geëxporteerd worden. ,,De generaal heeft de auto enkele jaren later geveild. De hoogste bieder was toevallig een Nederlander.  Die heeft er een tijd mee getoerd en toen kon ik hem kopen.”  

 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!