Volledig scherm
Zakelijk geld storten lukt nog wel aan de Raadhuislaan in Oss maar pinnen niet. © Maarten van de Rakt

Even pinnen bij ABN Amro in Oss lukt een tijdje niet meer

OSS - Even pinnen bij de ABN Amro-bank aan de Raadhuislaan in Oss kan niet meer. De automaat is met een houten plaat dichtgeschroefd.  De bank heeft besloten 470 geldautomaten te sluiten in Nederland na de zoveelste plofkraak. 

,,Het gaat om een tijdelijke noodmaatregel”, geeft een woordvoerder van ABN Amro aan. ,,Deze maatregel hebben we puur om veiligheidsredenen genomen. Bij het sluiten van de pinautomaten is onder meer gekeken naar de bereikbaarheid, de locatie en het type automaat. Op drukbezochte locaties gaan we nu snel zoeken naar een oplossing.”

Soms zijn hele gevels ontzet

Dit jaar zijn er al meerdere plofkraken geweest bij ABN Amro. Dat gaat met zo veel geweld gepaard, dat de veiligheid van omwonenden en omstanders in het geding is, vindt de bank. Door de explosies worden soms hele gevels ontzet, zoals vorige week in Zundert nog het geval was.

Aantal plofkraken stijgt weer

Het aantal plofkraken lijkt dit jaar weer te stijgen: tot eind augustus zijn al 37 plofkraken gepleegd. Dit ondanks dat er steeds minder geldautomaten zijn. Nederland telt er nog 7000. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken liep het aantal plofkraken in 2018 nog terug tot 42: dat was ruim 35 procent minder dan in 2017.

Volledig scherm
De bank biedt ook in Oss excuses aan voor het ongemak. © Maarten van de Rakt