Volledig scherm
PREMIUM
Loek Tax(l) haalde toch zijn havo, Hilba Alhourani deed staatsexamen Arabisch. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Examen doen voor één of twee vakken, dat kan ook

ExamensDe examens zijn in volle gang. Er zijn niet alleen reguliere examens. Duizenden mensen doen voor één of meer vakken staatsexamen. Vandaag twee van hen: Hiba Alhourani uit Uden en Loek Tax uit Oijen.

Wie niet op een reguliere middelbare school zit, kan via het staatsexamen tóch een vmbo, havo of vwo-diploma halen in één of meerdere vakken. Dat is handig voor bijvoorbeeld mensen die hun school voortijdig hebben verlaten of op latere leeftijd alsnog een diploma voor een hoger niveau willen halen. Ook leerlingen op het voortgezet speciaal onderwijs (vso) kunnen via het staatsexamen hun diploma halen. En leerlingen die een vak volgen dat niet op hun school gegeven wordt, kunnen via het staatsexamen tóch examen doen voor dat vak.

  1. Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    KERKDRIEL/MAREN-KESSEL - Kerkdriel is in rouw voor de 19-jarige man die vrijdagavond omkwam bij een dramatisch ongeluk met een landbouwmachine in Maren-Kessel. Voetbalvereniging D.S.C. uit Kerkdriel heeft zaterdag twee wedstrijden afgelast en houdt op zondag een minuut stilte voor de kampioenswedstrijd. ,,De vreselijke gebeurtenis komt ontzettend dichtbij voor onze spelers, die hem goed kenden”, zegt bestuurslid Bart Vries.