‘Extra ontsluiting levert Piekenhoef nóg meer verkeer op’

OpinieDe Berghemse wijk de Piekenhoef is de afgelopen jaren zo hard gegroeid, dat 's morgens en ‘s avonds forenzen in lange rijen staan om er respectievelijk uit en later weer in te kunnen. Een tweede ontsluitingsweg is daarom hard nodig, vindt de dorpsraad.  Maar dit is in strijd met de filosofie van de opzet van de wijk, zo betoogt G. de Haan uit Berghem.

Volledig scherm
De wijk Piekenhoef te Berghem Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft/Jeroen Appels

In de krant van afgelopen zaterdag stond een redactioneel artikel over de wijk Piekenhoef in Berghem. Uit het artikel komt naar voren dat er mensen van de SP, anoniem als altijd, en de voorzitter van de dorpsraad veranderingen willen. De dorpsraad is geen vertegenwoordigend orgaan en heeft alleen een adviesfunctie en de de enquêtes van de SP hebben nogal eens een eenzijdig en op uitkomst gericht karakter. 

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!