Volledig scherm
PREMIUM
De vermiste Jerôme. © Privé

Familie maakt zich zorgen om vermiste Jerôme (31) uit Reek: ‘Ik weet niet meer wat ik kan geloven’

REEK - Waar is Jerôme de Roo uit Reek? De dertiger sloeg afgelopen vrijdag de deur van zijn ouderlijk huis in Reek achter zich dicht en keerde niet meer terug. Zijn auto werd een paar dagen later gevonden langs de Dorpenweg tussen Overlangel en Reek, maar Jerôme werd niet gevonden. Zijn familie maakt zich grote zorgen.

Vader Ad en oom Ger wachten in spanning af op meer nieuws over Jerôme. ,,Ik had hem verteld dat het tijd werd om een andere woning te zoeken", vertelt Ad. ,,Vrijdagochtend gaf hij aan te willen stoppen met werk. Hij was klaar met alles en ging het anders doen. Volgens zijn werkgever is hij vrijdag op komen dagen en is hij om 17.30 uur vertrokken. Maar daarna is niks meer van hem vernomen.”

Ger vertelt verder: ,,Maandag stond de politie voor de deur bij mijn broer en zijn vrouw. De auto van Jerôme was gevonden langs de kant van de weg tussen Overlangel en Reek. De accu was leeg en Jerôme was nergens te bekennen. Dan gaan alle alarmbellen wel rinkelen, ja.” Op social media gaat rond dat de auto geplunderd zou zijn, maar dat klopt volgens de vader van Jerôme niet. 

 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet. ,,Het ergste is nog dat het allemaal zinloos is, de strijd tegen de drugs is al lang verloren. Het zit echt niet alleen in Brabant, in Friesland hebben we ook al drugslabs.”
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!