Volledig scherm
Het directieteam van Hendriks SGR op de locatie waar het bedrijf neerstrijkt. Van links naar rechts: Wichert Spanjers (commercieel directeur), Maarten Aarts (technisch directeur) en Marith Bloem (algemeen directeur). © Jos Klijn

Familiebedrijf Hendriks SGR verhuist naar rand van Berghem

BERGHEM - Hendriks SGR verhuist naar bedrijventerrein De Geer. Dat het bedrijf daarbij nog net binnen de dorpsgrens van Berghem blijft is iets wat bij menig medewerker tot grote tevredenheid leidt. Niet in de laatste plaats bij directeur Marith Bloem. ,,Ons bedrijf is door en door Berghs. En dat blijft zo.” 

 Aan de Nieuwe Steeg heeft Hendriks SGR -niet te verwarren met Hendriks Bouw- een perceel van ruim een halve hectare gekocht voor de bouw van het eerste energieleverende bedrijfspand van Berghem. ,,Verduurzaming van onroerend goed is een belangrijke poot van ons bedrijf. Dat willen we zelf nadrukkelijk uitdragen op deze plek. De bedoeling is dat we genoeg duurzame energie opwekken om in de totale energiebehoefte van onze activiteiten te voorzien. Dus inclusief die van de bedrijfswagens en materialen waarmee we werken.” 

Daarnaast wordt het nieuwe bedrijfspand volgens Bloem een echte blikvanger. ,,Het wordt echt kei-mooi. Het liefst zou ik de tekeningen nou al aan iedereen laten zien, maar we moeten wachten tot de gemeente Oss er mee heeft ingestemd. Ik verwacht daar overigens geen problemen.” 

Hendriks SGR vierde vorig jaar het 60-jarig bestaan. Er werken momenteel 120 mensen. Het bedrijf richt zich op onderhoud, renovatie en verduurzaming van vastgoed. Momenteel wordt onder meer een groot renovatieproject in het Osse wijkdeel 't Woud uitgevoerd. Het hoofdkantoor staat aan de Wilhelminasingel in Berghem, midden in een woonwijk. Daarnaast heeft de onderneming loodsen aan de Kloosterstraat en op Tuureind. Alles wordt straks geconcentreerd aan de Nieuwe Steeg. De locatie aan de Wilhelminasingel wordt herontwikkeld voor de nieuwbouw van luxe appartementen.