Volledig scherm
De steltloopsters van Spikkelzzz zagen er nog bonter uit dan anders. © Paul Driessen

Fantastival geeft Osse binnenstad kleur

OSS - Duizenden bezoekers van gratis festival Fantastival kwamen zondagmiddag ogen en oren tekort. Dankzij de om en nabij vijftig cultuurgezelschappen én de zon was het goed toeven in de Osse binnenstad.

Dat Fantastival met zijn kleurrijke regenboogthema aansluit op het Roze Jaar kon eigenlijk niemand ontgaan. Leden van toneelvereniging Internos lieten zich met de felste kleuren beschilderen. Spelers van De Megense Comedie liepen in regenboogtinten rond. Komische magiër Niels Harder droeg voor de gelegenheid een roze strik. De steltloopsters van Spikkelzzz zagen er nóg bonter uit dan andere jaren.

Het publiek kwam, zag en genoot van straattheater, dans, muziek, film en meer culturele uitspattingen van de profs en amateurs. Bezoekers zorgden geregeld voor opstoppingen in de Heuvelstraat en Burgwal. Ook op andere plekken in de stad was het gezellig druk met mensen die hun ogen uitkeken en hun oren de kost gaven.

Volledig scherm
De Grote HULA Show trok telkens veel publiek naar de Heuvel. © Paul Driessen
Volledig scherm
Kapitein Kosto nodigt kinderen uit voor een avontuur in zijn duikboot. © Paul Driessen
Volledig scherm
De Funny Freak Show kon wel lachen om andermans ellende. © Paul Driessen
  1. Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen
    PREMIUM
    Column

    Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen

    Iedereen is weleens een tauros. Alle fietsers in het Osse centrum bijvoorbeeld; taurossen op wieltjes. Ze denderen in de rondte, rammen je als je niet oppast. Niet om hun pasgeboren jong te beschermen hoor, zoals de gestresste moederkoe in de Maashorst, maar omdat ze te lui zijn om te lopen. Met als grote verschil dat de fietsende tauros op bezoek is in het begrazingsgebied van de binnenstadwandelaar, en niet andersom. En dat niet álle centrumfietsers op strafkamp naar Keent werden gestuurd na de eerste botsing.