De Winnende foto op de Osse kermis.
Volledig scherm
De Winnende foto op de Osse kermis. © Fien Kraanen

Fien Kraanen wint fotoprijs met fraaie plaat van Osse kermis

OSS - De in Oss geboren fotograaf Fien Kraanen valt in de prijzen met een bijzondere foto van de Osse kermis van afgelopen zomer. Kraanen schoot het plaatje van drie jonge meiden in een kermisattractie voor een fotoserie in het Brabants Dagblad

Met de foto is ze nu de maandwinnaar in de NRC Fotowedstrijd. Dat is een competitie waarin iedere maand de mooiste foto rond een bepaald thema wordt gekozen. In december was dat ‘Mijn Nederland'. De prijs is een samenwerking met Kamera Express & Nikon. In 2015 won Kraanen de prijs ook al eens.

De vakjury looft het werk van Kraanen als ‘Een kleurrijke foto; twee werelden die elkaar ontmoeten. Het moment is goed gevangen; de personen zijn totaal niet bezig met de fotograaf.’

Mooi contrast

In de avondkrant laat Kraanen optekenen dat ze in augustus zeker drie uur heeft rondgelopen op de kermis en honderden foto’s heeft gemaakt. Ineens viel haar oog op de kinderen in het wagentje van de Octopus. „Ik weet ook niet waarom", zegt ze tegen NRC. ,,Het was een momentopname. Misschien kwam het door al die kleuren, misschien door die hoofddoekjes. In een flits zag ik ook de afbeelding van die dame op de attractie. Dat zedeloze, dat vond ik zo’n typisch contrast met die islamitische meisjes ernaast.” 

Fotografe Fien Kraanen fotografeert op de Osse kermis.
Volledig scherm
Fotografe Fien Kraanen fotografeert op de Osse kermis.
  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.