Volledig scherm
Het fietsverbod in het centrum van Oss is ingegaan. © Tom Vos/BD

‘Fietsverbod Osse centrum is een farce’

OSS- Een ingezonden brief van ondernemer Peter ter Horst over de fietsbekeuringen in het Osse centrum.

Brieven van maximaal 150 woorden onder vermelding van naam en woonplaats sturen naar redactie.oss@bd.nl. De redactie behoudt zich het recht voor uw bijdrage in te korten of te weigeren.

Fietsbekeuringen

7 bekeuringen in augustus voor fietsen in het centrum van Oss, in juli waren dat er nog 36. Reactie van de wethouder '7 is wel heel erg weinig' (blijkbaar is dat dus het doel?) en 'handhavers bepalen zelf wanneer en waar ze naartoe gaan'. 

Quote

Fietsver­bod Osse centrum is een fars

Peter ter Horst

De afgelopen vijf jaar toen er gefietst mocht worden in het centrum was dat laatste al wel duidelijk. Toen zou er gehandhaafd worden op asociaal gedrag van met name scooters en jeugd. Ik heb maar dan een half uur op het Walplein een steekproef gehouden. Ik ben de tel kwijt want het was zaterdagochtend druk in het centrum maar wat opviel is dat veel jeugd de fiets aan de hand had en veel ouderen niet waren afgestapt. 

Het wordt tijd dat wethouder Van Orsouw van Beter Oss nu eens toegeeft dat het verbod een farce is, net als de mislukte extra fietsenstalling op de Wal die nodig zou zijn omdat men 'massaal' de fiets zou stallen wegens het verbod. Er was in al die jaren geen enkel incident. De SP heeft een ernstig ongeluk met een 9-jarig meisje in 2018 misbruikt en het onderbuikgevoel van menigeen proberen aan te spreken. Ze vergaten echter dat dit ongeluk was gebeurd op een zondag toen de winkels gesloten waren. 

Rode loper

In het BD van 18 april 2018 reageerde het meisje met de relativerende woorden: ,,Van mij mag er best gefietst worden. Het zou alleen goed zijn als iedereen wat beter uitkijkt." Als we een dynamisch centrum willen en we willen mensen op de fiets dan hoort hier geen verbod bij maar een rode loper! Terug naar het besluit dat genomen is met visie op het centrum! Handhaven op fietsers en ook op voetgangers, want samen gaat best. Ruim baan voor voetgangers én fietsers!

Peter ter Horst
Oss

  1. Man rijdt opnieuw alcoholcontrole in terwijl rijbewijs eerder al was ingevorderd, 10 bestuurders beboet bij controle regio Den Bosch

    Man rijdt opnieuw alcoholcon­tro­le in terwijl rijbewijs eerder al was ingevor­derd, 10 bestuur­ders beboet bij controle regio Den Bosch

    DEN BOSCH/OSS - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een alcoholcontrole ingereden, terwijl enkele uren daarvoor zijn rijbewijs door de politie Gelderland al was ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man blies bij de controle in de regio Den Bosch en Oss 580 ugl. Hij krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.