Volledig scherm
Het fietsverbod in het centrum van Oss is ingegaan. © Tom Vos/BD

‘Fietsverbod Osse centrum is een farce’

OSS- Een ingezonden brief van ondernemer Peter ter Horst over de fietsbekeuringen in het Osse centrum.

Brieven van maximaal 150 woorden onder vermelding van naam en woonplaats sturen naar redactie.oss@bd.nl. De redactie behoudt zich het recht voor uw bijdrage in te korten of te weigeren.

Fietsbekeuringen

7 bekeuringen in augustus voor fietsen in het centrum van Oss, in juli waren dat er nog 36. Reactie van de wethouder '7 is wel heel erg weinig' (blijkbaar is dat dus het doel?) en 'handhavers bepalen zelf wanneer en waar ze naartoe gaan'. 

Quote

Fietsver­bod Osse centrum is een fars

Peter ter Horst

De afgelopen vijf jaar toen er gefietst mocht worden in het centrum was dat laatste al wel duidelijk. Toen zou er gehandhaafd worden op asociaal gedrag van met name scooters en jeugd. Ik heb maar dan een half uur op het Walplein een steekproef gehouden. Ik ben de tel kwijt want het was zaterdagochtend druk in het centrum maar wat opviel is dat veel jeugd de fiets aan de hand had en veel ouderen niet waren afgestapt. 

Het wordt tijd dat wethouder Van Orsouw van Beter Oss nu eens toegeeft dat het verbod een farce is, net als de mislukte extra fietsenstalling op de Wal die nodig zou zijn omdat men 'massaal' de fiets zou stallen wegens het verbod. Er was in al die jaren geen enkel incident. De SP heeft een ernstig ongeluk met een 9-jarig meisje in 2018 misbruikt en het onderbuikgevoel van menigeen proberen aan te spreken. Ze vergaten echter dat dit ongeluk was gebeurd op een zondag toen de winkels gesloten waren. 

Rode loper

In het BD van 18 april 2018 reageerde het meisje met de relativerende woorden: ,,Van mij mag er best gefietst worden. Het zou alleen goed zijn als iedereen wat beter uitkijkt." Als we een dynamisch centrum willen en we willen mensen op de fiets dan hoort hier geen verbod bij maar een rode loper! Terug naar het besluit dat genomen is met visie op het centrum! Handhaven op fietsers en ook op voetgangers, want samen gaat best. Ruim baan voor voetgangers én fietsers!

Peter ter Horst
Oss

  1. Oijense optocht maakt reputatie waar

    Oijense optocht maakt reputatie waar

    OIJEN - De Oijense carnavalsoptocht kende twee noviteiten: zowel de route als het tijdstip was aangepast. Bestuursvoorzitter Erik van der Schie over het waarom van deze aanpassingen: ,,Vorig jaar moesten we door de weersomstandigheden noodgedwongen de optocht naar de middag verzetten, maar zowel de deelnemers als organisatie is die maatregel prima bevallen. Vanwege het stormachtige weer hebben we in 2019 een stuk dijk uit het traject gehaald. Dat is nu gehandhaafd om het publiek meer te centreren.”