Volledig scherm
PREMIUM
© Ruben Timman

Fleur de Blieck: 'Heel tof om je volledig over te geven aan Project Rembrandt’

OSS/NIJMEGEN - Fleur de Blieck is een van de tien kandidaten in het nieuwe NPO1-programma Project Rembrandt, een soort Heel Holland Bakt voor schilders. Wie weet mag de oud-Osse straks wel exposeren in het Rijksmuseum, tussen de échte Rembrandts.

De 24-jarige Fleur de Blieck behoort tot de deelnemers aan Project Rembrandt die de eerste selectie hebben doorstaan. Komende weken doet ze mee aan een afvalrace om te bepalen wie de 'beste amateurschilder van Nederland' wordt. Op de finale na zijn de opnames van Project Rembrandt inmiddels achter de rug. Om de spanning erin te houden, zegt de oud-leerlinge van het Maaslandcollege niets over de uitkomst. Hoeveel en welke opdrachten ze heeft volbracht, blijft daarom geheim.

  1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
    Bij de dorpspomp

    Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

    Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.