Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op het terras van Bierbrouwerij Oijen. © Dolph Cantrijn

Florerende Bierbrouwerij Oijen treft boze buren bij rechter

OIJEN - Is Bierbrouwerij Oijen een ambachtelijk bedrijf waar bezoekers ook terecht kunnen voor een consumptie of is het een populair horecabedrijf waar het bierbrouwen slechts een aanleiding is voor grootschalige feesten?  Volgens omwonenden is dat laatste het geval. Ze ervaren al jaren overlast en eisen dat de gemeente de teugels strak trekt. 

Fokke Roeland, uitbater van Bierbrouwerij Oijen, trof zijn buren vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch. Hij wil af van de dwangsommen die de gemeente Oss hem oplegde, nadat omwonenden daarom hadden verzocht. De juridische zaak draait om een aantal bouwwerken die zonder vergunning zijn geplaatst op het terrein van de Bierbrouwerij. 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.