Volledig scherm
PREMIUM
Bij de ingang van de supermarkt in Heesch werd het publiek aangesproken op de plannen voor Heesch West. © Mari van Rossem

Flyeractie Heesch West: ‘Natuurlijk álles op formulier aangekruist’

HEESCH - 250 ‘inspraakreacties’ waren er al binnen bij de gemeente. Zaterdag trok actiegroep Eerlijk over Heesch West weer ten strijde om er nog meer te verzamelen.

Kijk, dan heb je het nog eens over een fijn democratisch ‘polder’-huwelijk. En dat al zestig jaar lang. ,,Nee, ik kruis op dit formulier nog niets aan. Eerst thuis eens met mijn vrouw overleggen”, lacht de 84-jarige Heesche centrumbewoner Adriaan (‘doe maar geen achternaam, kunnen de lezers gissen’). 

 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!