Volledig scherm
© Thinkstock

Foutje gemeente: Osse clubs hoeven geen ozb te betalen over openbaar parkeerterrein

OSS - De belastingaanslag die de Osse tafeltennisvereniging Return ontving over het gebruik van het parkeerterrein aan de Amsteleindstraat kan de prullenbak in. De gemeente erkent dat er een fout is gemaakt. Over openbare parkeerterreinen hoeft geen onroerend zaakbelasting (ozb) te worden betaald. 

De plaatselijke PvdA stelde vorige maand schriftelijke vragen aan het college van B en W over de onverwachte kostenpost voor Return.  ,,Waarom moet deze kleine vereniging nu ineens gaan betalen voor een parkeerterrein dat er al sinds 2014 ligt?” was een van de vragen die raadslid Ehssane Gounou bij het gemeentebestuur neerlegde.

Het antwoord is redelijk omslachtig. De gemeente Oss heeft het innen van lokale heffingen en belastingen uitbesteed aan de BelastingSamenwerking Oost-Brabant (BSOB). Dit bureau stuurt elk jaar ook aanslagen naar de gemeente als eigenaar van maatschappelijk vastgoed. Die belast een deel daarvan door aan de gebruikers van dat vastgoed. Sportverenigingen betalen het gebruikersdeel van de onroerend zaakbelasting over hun sportcomplexen. Openbare parkeerterreinen horen echter niet bij die complexen en dus hoeven de drie verenigingen op de Amstelhoef daar geen ozb over te betalen. 

  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.