Volledig scherm
© Thinkstock

Foutje gemeente: Osse clubs hoeven geen ozb te betalen over openbaar parkeerterrein

OSS - De belastingaanslag die de Osse tafeltennisvereniging Return ontving over het gebruik van het parkeerterrein aan de Amsteleindstraat kan de prullenbak in. De gemeente erkent dat er een fout is gemaakt. Over openbare parkeerterreinen hoeft geen onroerend zaakbelasting (ozb) te worden betaald. 

De plaatselijke PvdA stelde vorige maand schriftelijke vragen aan het college van B en W over de onverwachte kostenpost voor Return.  ,,Waarom moet deze kleine vereniging nu ineens gaan betalen voor een parkeerterrein dat er al sinds 2014 ligt?” was een van de vragen die raadslid Ehssane Gounou bij het gemeentebestuur neerlegde.

Het antwoord is redelijk omslachtig. De gemeente Oss heeft het innen van lokale heffingen en belastingen uitbesteed aan de BelastingSamenwerking Oost-Brabant (BSOB). Dit bureau stuurt elk jaar ook aanslagen naar de gemeente als eigenaar van maatschappelijk vastgoed. Die belast een deel daarvan door aan de gebruikers van dat vastgoed. Sportverenigingen betalen het gebruikersdeel van de onroerend zaakbelasting over hun sportcomplexen. Openbare parkeerterreinen horen echter niet bij die complexen en dus hoeven de drie verenigingen op de Amstelhoef daar geen ozb over te betalen.