Volledig scherm
PREMIUM
Frank van Dinther heeft elf van de twaalf miniatuurvoetballers van de 4de klasse C West II uit 1954. Deze zijn door Coca-Cola niet erkend waardoor de productie snel werd stopgezet. Alleen VV Boskoop ontbreekt nog. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Frank uit Oss heeft unieke collectie Coca-Cola-voetballertjes uit 1954, op ééntje na

OSS - Nog ééntje zoekt hij er. Dan is de ‘illegale’ verzameling Coca-Cola-miniatuurvoetballers uit 1954, van twaalf vierdeklasseteams uit het Groene Hart, compleet voor Ossenaar Frank van Dinther (40). Zijn zoektocht wordt alleen steeds moeilijker. ,,De voorzitter van UNIO wilde het poppetje houden om er met zijn kleinzoon mee te spelen.”

Een tijd geleden sloeg Van Din­ther het voormalige voetbalmaandblad Nummer 14 open en las de rubriek De Verzamelaar. ,,Het was een interessant verhaal van een man die de Coca-Cola-voetbalpoppetjes uit 1954 verzamelde.” 

  1. Oijense optocht maakt reputatie waar

    Oijense optocht maakt reputatie waar

    OIJEN - De Oijense carnavalsoptocht kende twee noviteiten: zowel de route als het tijdstip was aangepast. Bestuursvoorzitter Erik van der Schie over het waarom van deze aanpassingen: ,,Vorig jaar moesten we door de weersomstandigheden noodgedwongen de optocht naar de middag verzetten, maar zowel de deelnemers als organisatie is die maatregel prima bevallen. Vanwege het stormachtige weer hebben we in 2019 een stuk dijk uit het traject gehaald. Dat is nu gehandhaafd om het publiek meer te centreren.”