Volledig scherm
© ThinkStock

Frans van der Wielen, trotse eigenaar van 't Libre in Oss, overleden

OSS - Frans van der Wielen, kastelein van ‘t Libre-café aan de Molenstraat in Oss, is zondag op 57-jarige leeftijd overleden. Zijn familie noemt hem in de overlijdensadvertentie ‘een trotse eigenaar’ van de kroeg aan de rand van het Osse centrum.

't Libre is een begrip in Oss, omdat het een van de weinige café's is die voor het grootste deel (qua inrichting) in het teken staat van typische kroegsporten als biljarten en darts. Vrijdag vindt zijn afscheidsdienst plaats in Beuningen.

  1. Oss wil niet langer duurzaamste jongetje van de klas zijn
    PREMIUM
    ANALYSE

    Oss wil niet langer duurzaams­te jongetje van de klas zijn

    OSS - Nog niet zo lang geleden schaarde de gemeenteraad van Oss zich enthousiast achter de ambitie om tot de drie duurzaamste gemeenten van Brabant te gaan horen. Sinds donderdagavond is duidelijk dat een ruime meerderheid in de raad het al lang prima vind als Oss voldoet aan de minimale norm die van bovenaf wordt opgelegd. Windpark Stijbeemden, langs het spoor tussen Berghem en Ravenstein, is daarvan het eerste ‘slachtoffer’. De gemeenteraad wil geen medewerking geven aan dat plan. De vraag is of ze daarmee wegkomt.