Met een speciale boortechniek en seismische ladingen wordt de bodem tot kilometers diep in kaart gebracht. Hier in de buurt van hotel De Naaldhof in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een speciale boortechniek en seismische ladingen wordt de bodem tot kilometers diep in kaart gebracht. Hier in de buurt van hotel De Naaldhof in Oss. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Gedempte explosies onthullen diepe ondergrond van Oss, op zoek naar bronnen van aardwarmte

OSS - Oss en omgeving zijn een witte vlek op de Nederlandse kaart van diepere aardlagen. Maar niet lang meer. Met behulp van boringen, gedempte explosies en meetapparatuur wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. 

 1. Wim Boers wil in Oss iets nalaten waar zijn kleinkinderen trots op zijn
  PREMIUM

  Wim Boers wil in Oss iets nalaten waar zijn kleinkinde­ren trots op zijn

  OSS - ,,Sinds mijn vrouw vorig jaar overleed wil ik me alleen nog inzetten voor dingen die echt de moeite waard zijn. Projecten waar de wereld een beetje mooier, groener en gelukkiger van wordt.” Dit zijn niet de woorden van een naïeve dagdromer, maar van een projectontwikkelaar die zijn sporen in de vastgoedwereld ruimschoots heeft verdiend. Wim Boers wil in Oss zijn ‘mooiste project tot nu toe’ realiseren.
 2. Te veel tegenstrijdige verklaringen: rechtbank spreekt zowel beveiligers als bezoeker braderie Schaijk vrij

  Te veel tegenstrij­di­ge verklarin­gen: rechtbank spreekt zowel beveili­gers als bezoeker braderie Schaijk vrij

  DEN BOSCH/SCHAIJK - De Bossche rechtbank spreekt alle betrokkenen bij het geweldsincident op 22 april 2018 tijdens de braderie bij De Raaf in Schaijk vrij. Een 22-jarige bezoeker raakte die dag slaags met twee beveiligers van het partycentrum, mannen van 47 en 55 uit Elst en de Beerze. Zij stuurden hem na een opstootje de tent uit. Volgens de Schaijkse braderiebezoeker gebruikten ze hierbij excessief geweld. De beveiligers spraken juist over een tegenstribbelende klant, die een van hen hard in het gezicht sloeg.