Volledig scherm
Energie Uden © Energie Uden

Geen kartrekkers meer voor Energie Uden

UDEN - Nog één bijeenkomst in oktober en dan stopt de coöperatie Energie Uden ermee. Dat besloot de algemene ledenvergadering deze week unaniem. Het probleem is dat het niet ontbreekt aan leden, maar wel aan kartrekkers.

Energie-Uden maakte eind 2013 een hoopvolle start met ruim tweehonderd leden. Met het oprichten van een coöperatie werd het initiatief in eigen hand genomen om verduurzaming van de energievoorziening in Uden te versnellen. Eind 2016 trad het voltallige bestuur af vanwege verschil van visie tussen het bestuur en de meerderheid van de leden. Het ging volgens demissionair voorzitter Ron Crone om verschil van inzicht over vooral bedrijfsmatige activiteiten zoals een zonnepanelenpark en participeren in een een biomassacentrale. Een nieuw bestuur is niet meer gevormd en ook van het plan om een andere koers in te slaan, is niks meer gekomen. 

De coöperatie heeft nog honderdzestig leden. ,,We stoppen niet omdat de doelstellingen niet goed zijn, maar omdat het middel waarmee we onze doelen willen bereiken, niet werkt. Dat is geen schande."