Volledig scherm
PREMIUM
Spoorwerkzaamheden aan de spoorbrug over het Maas-Waalkanaal bij Nijmegen. © Paul Rapp

Geen treinen naar Nijmegen, maar halflege bussen tussen Oss en Arnhem

NIJMEGEN / OSS - Door werkzaamheden aan het spoor ligt het treinverkeer rond Nijmegen tot en met woensdag plat. ProRail is in deze regio op meer dan twintig locaties aan het werk. Het betreft zowel grote projecten als kleinere onderhoudswerkzaamheden.

Zo gaat dat vaker: als het treinverkeer wegens ingrijpende maatregelen toch al enkele dagen volledig moet worden stilgelegd, grijpt ProRail de kans om tegelijkertijd een aantal andere klussen uit te voeren. Op die manier wil de spoorbeheerder de overlast voor de reizigers beperken. Een overzicht van de belangrijkste projecten op de trajecten Nijmegen-Oss, Nijmegen-Boxmeer en Nijmegen-Arnhem.

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.