Volledig scherm
Jose van Wanrooij (rechts) neemt de prijs in ontvangst. © Gemeente Oss

Geffen pakt hoofdprijs van 15.000 euro voor groen park naast sporthal De Geer

GEFFEN - De hoofdprijs van Praktisch Alles Groen gaat naar Geffen. Een groep buurtbewoners krijgt 15.000 euro om aan de slag te gaan met hun plan voor De Groene Geer. Wat nu nog een verwilderd crossbaantje is naast de plaatselijke sporthal, moet straks een keurig parkje zijn. 

Het grasveldje naast sporthal De Geer werd een kleine tien jaar geleden door plaatselijke jeugd omgevormd tot een fietscrossbaan. Op het veld verrezen hoge bulten en kwamen diepe kuilen. Maar inmiddels wordt de baan amper nog gebruikt. De bulten zijn overwoekerd en de kuilen zijn zeker in het donker gevaarlijke voor voorbijgangers. 

Hoogste tijd om daar wat aan te doen, vindt een groep bewoners van bijvoorbeeld de Wilgenstraat en Enzendreef: de straten in de directe omgeving. Wat hen betreft verdwijnen de bulten en kuilen en komt er een net dorpspark. Compleet met ontmoetingsplaats, fatsoenlijke paden, insectenhotel en een speeltoestel. 

Concrete plannen

Het plan werd woensdagavond in Keent uitgeroepen tot grote winnaar van de prijsvraag Praktsich Alles Groen: een dorpen- en wijkenwedstrijd van de Gemeente Oss in samenwerking met IVN Brabant. Voor het plan is nu 15.000 euro beschikbaar. ,,Nu kunnen we de plannen concreet maken", zegt Jose van Wanrooij, die de prijs namens Groene Geer in ontvangst nam. ,,Met het gewonnen geld komen we een heel eind.”

Volgens de jury is het bijzondere aan dit project dat het gaat om een actieve ontmoetingsplek voor iedereen in een natuurlijke omgeving. De tweede prijs van 10.000 euro gaat naar Dorpslandschap Lithoijen. Groene Geer is de opvolger van het SlowPad in de Ruwaard, dat er vorig jaar met de hoofdprijs vandoor ging.