Volledig scherm
Na een geheime vergadering van bijna 2 uur liepen raadsleden de zaal uit en de gang in. Hun reactie: 'Geen commentaar.' © Paul Driessen

Geheim overleg in Osse gemeenteraad zorgt voor opwinding: 'Geen commentaar'

OSS - De Osse gemeenteraad kwam woensdagavond met spoed bijeen voor een met rook omgeven geheime vergadering. Direct na afloop van het bijna twee uur durende overleg gaven geen van de raadsleden, wethouders en ambtenaren commentaar. Zo er al een verklaring komt, volgt die pas over een tijdje, maakte woordvoerder Willem van den Elzen na afloop bekend.

Zelfs het feit dat de besloten vergadering plaats zou vinden, was aanvankelijk geheim. Raadsleden kregen dinsdagavond vertrouwelijk een uitnodiging voor het overleg, waarvan ze de inhoud op voorhand niet kenden. De politici mochten daar niet met de buitenwereld over praten, maar Brabants Dagblad kreeg lucht van de geheime vergadering. Na publicatie op de website begon het opgewonden gissen en speculeren, maar niemand daar die het zeker wist.

Geheime uitnodigingen voor een geheim overleg en dat op zo'n korte termijn, dat hadden zelfs de meest ervaren raadsleden in Oss niet eerder meegemaakt. ,,We zullen wel een besluit moeten nemen. Anders hoeven we daar niet als raad te zijn", klonk het vooraf. Achteraf wilde niemand iets zeggen. 

De pers mocht het eerste deel van de vergadering bijwonen, maar moest naar de gang toen het vertrouwelijke gedeelte begon. 

Een bron dichtbij het vuur liet vooraf weten dat het overleg niet zou gaan over het ingrijpende centrumplan waarbij de oude V&D plaats maakt voor nieuwbouw met woningen, winkels, horeca en cultuur. De raad praat daar donderdagavond over, vanaf 19.30 in het gemeentehuis. Die vergadering is wél openbaar.