Volledig scherm
Demonstranten in gele hesjes tijdens een protesttocht door Middelburg. © Lex De Meester

Gele hesjes starten nu ook met demonstraties in Oss

OSS - In navolging van steden in Frankrijk, België en elders in Nederland wordt nu ook in Oss een demonstratie georganiseerd door de gele-hesjes-beweging. Zaterdag om 11.00 uur hoopt de organisatie op een grote opkomst bij elektronicawinkel BCC aan de Oostwal.  

Hoeveel betogers er zaterdag in Oss op de been komen durft organisator Richelle Willgers zelfs niet bij benadering te voorspellen. ,,We hebben een Facebookgroep met ruim zeshonderd leden. We hopen natuurlijk dat een flink deel van deze leden komt. Maar ook als de opkomst tegenvalt gaan we door. Het blijft zeker niet bij deze ene demonstratie.” 

In Arnhem kwamen bij een eerste betoging slechts twaalf deelnemers opdagen. Dat kan in Oss beter, denkt Willgers. ,,We hebben een fanatieke kern van tien mensen die sowieso komt. En als ik zie hoe groot het ongenoegen onder de mensen is, dan moet het een veelvoud worden.” Willgers roept deelnemers op zich vooraf aan te melden. ,,Het zou heel fijn zijn als we weten hoeveel mensen we ongeveer mogen verwachten.”

De demonstranten willen zaterdag vanaf de Oostwal dwars door het centrum van Oss trekken. De organisatie heeft dinsdag een gesprek in het gemeentehuis over de voorwaarden waaronder betoogd wordt. De gemeente wacht met een reactie op de voorgenomen protestbijeenkomst tot dat gesprek heeft plaatsgevonden. 

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.