Volledig scherm
- © Ruud Rogier

Gemeente Oss koopt V&D alvast; Van Wanrooij krijgt weer meer tijd voor Wal Kwartier

OSS - Bouwbedrijf Van Wanrooij krijgt (weer) meer tijd om het plan voor het Wal Kwartier uit te werken. Om de vaart er toch in te houden koopt de gemeente nu het V&D-pand van de Van Deursen Groep waar het Wal Kwartier moet komen.

Het Wal Kwartier wordt een complex van UitHuis met de bieb,  woningen, winkels en horeca. Daar komt nog een sportruimte bij voor het TBL. Die aanvulling vloeit voort uit veranderingen die rond de school op stapel staan.

Eigenlijk zou de gemeente een samenwerkingsovereenkomst met Van Wanrooij voor 1 juli moeten tekenen. Dat lukte niet. Toen werd de termijn verlengd tot 1 december. Nu schuift de datum op tot 1 mei. 

Opletten

,,Het is een ingewikkeld geheel”, verklaart wethouder Joop van Orsouw. ,,De berekening is nog niet rond. We zijn het plan constant aan het verbeteren. Het is een proces van tekenen en berekenen. Daarbij moeten we opletten dat het niet uit de klauwen loopt qua financiën.”

Hij heeft er het volste vertrouwen in dat Van Wanrooij de klus klaart. De eerder geplande besloten informatiebijeenkomst  voor belanghebbenden op 21 november gaat gewoon door. Op 22 november volgt een openbare bijeenkomst. Dan kan de wethouder aan alle belangstellenden tonen hoe het Wal Kwartier eruit komt te zien.

  1. Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren
    PREMIUM

    Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdie­ren

    OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.