Natuurgebied het Ossermeer in Oss. De gemeente gaat openstellingsborden plaatsen om de vele bezoekers te wijzen op de spelregels.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurgebied het Ossermeer in Oss. De gemeente gaat openstellingsborden plaatsen om de vele bezoekers te wijzen op de spelregels. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Gemeente Oss plaatst borden bij Ossermeer:
‘Als dat niet werkt, verdergaande maatregelen’

OSS - Er worden zogeheten openstellingsborden geplaatst bij het Ossermeer, het natuurgebied dat gebukt gaat onder de grote belangstelling van recreanten. Dat gebeurt aankomend weekeinde al in opdracht van de gemeente Oss. Op de borden is te lezen dat toegang tot het natuurgebied verboden is tussen zonsondergang en zonsopgang, recreanten op wegen en paden moeten blijven en dat je er niet mag wandelen met een loslopende hond.

  1. ‘Zonde als zo'n mooi gebiedje naar de knoppen gaat’: de keerzijde van populariteit natuurgebied bij Oss
    PREMIUM

    ‘Zonde als zo'n mooi gebiedje naar de knoppen gaat’: de keerzijde van populari­teit natuurge­bied bij Oss

    OSS - Vissers die het riet plat trappen om een visstek te creëren, wandelaars met loslopende honden, kanoërs die zich niks aantrekken van de rust in het gebied, hardlopers en tal van rotzooimakers verknallen het Ossermeer. Vogel- en natuurliefhebber Willie de Vries uit Oss hoopt op maatregelen, want anders gaat het mooie Ossermeer volgens hem compleet naar de knoppen. IVN Oss onderschrijft zijn kritiek en deelt zijn zorgen.