Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt.
Volledig scherm
Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt. © Maarten van den Hurk / BD

Gemeenten geven Eerlijk over Heesch West geen geld

HEESCH/VINKEL - Omwonendenplatform Eerlijk over Heesch West krijgt geen gemeentelijke subsidie voor zijn strijd tegen het beoogde bedrijventerrein. Bernheze, Den Bosch en Oss wijzen een verzoek om 75.000 euro steun af.

Dit hebben de betrokken gemeentebesturen besloten en woensdag aan het platform gemeld. ,,Wij zijn hier uiteraard niet blij mee,’’ reageert Henk Verstegen namens Eerlijk over Heesch West. ,,Dit ontneemt ons de mogelijkheid om met gefundeerde reacties te komen.’’

Het bewonersplatform heeft bezwaren tegen de plannen voor het grote bedrijventerrein tussen Heesch, Vinkel en Geffen. Daarop zijn ook drie windturbines ingetekend. Met de gevraagde 75.000 euro had de groep deskundigheid willen inhuren, om de plannen beter te bestuderen en om bezwaren beter te onderbouwen.

Ongebruikelijk en onnodig

Volgens de drie gemeenten is het ongebruikelijk om protestgroepen financieel te steunen en ook onnodig. Bernheze, Den Bosch en Oss vinden dat zij zelf al erg veel doen om goede en ook eerlijke informatie te geven. Er is geen noodzaak, redenen de drie, om die informatie nog eens te laten checken.

Eerlijk over Heesch West beraadt zich nog op een formele reactie tegen de afwijzing. Het platform werkt intussen ook aan een alternatief ontwerp voor het bedrijventerrein. 

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.