Volledig scherm
De winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall in Berghem. © Van Assendelft

Geplaagd AH Berghem heropent met fris gemoed op Valentijnsdag

BERGHEM - Klanten van Albert Heijn in Berghem kunnen vanaf 14 februari weer terecht in hun vertrouwde winkel tegenover de kerk. Dat maakt de nieuwe uitbater Rodney van de Burgt bekend. Hij broedt intussen al op plannen voor een grote verbouwing van de winkel. 

De Albert Heijn in Berghem is sinds 26 januari gesloten. Dat was de dag dat het huurcontract van uitbater Gerrit van Noort met pandeigenaar Kees Boeijen afliep. In de weken voor deze datum was er in de winkel al weinig meer te krijgen. Van Noort kreeg sinds oktober geen levensmiddelen meer geleverd van Albert Heijn. Over het waarom van de boycot werden geen mededelingen gedaan. Naar verluidt betaalde Van Noort zijn rekeningen niet. 

Van de Burgt presenteerde zich enkele dagen na de sluiting als de nieuwe uitbater van de supermarkt. Hij exploiteert nu al een Albert Heijn in Grave. ,,We hebben afgelopen weekeinde overeenstemming bereikt met Gerrit van Noort over een soepele overdracht van voorraad, inventaris en personeel. Ik ben blij dat ik kan melden dat iedereen krijgt wat hem of haar toekomt, zodat we met een schone lei beginnen.” Donderdag 14 februari om 11.00 uur heropent de zaak. Van de Burgt zint daarnaast op een grootschalige verbouwing binnen anderhalf jaar.