Volledig scherm
Gemeente en SUP blijven ruziën over de manier waarop onder andere het winkelcentrum gepromoot moet worden. © Hans van Alebeek

Geruzie over promotie Uden blijft

UDEN - De Stichting Uden Promotie en de gemeente staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de promotie van het winkelcentrum.

In oktober vorig jaar drong de gemeenteraad aan op een snelle oplossing in het al jaren slepende geschil. Ruim een half jaar later staan beide partijen verder van elkaar af dan ooit. Dat blijkt uit de antwoorden van burgemeester en wethouders op vragen die de SP heeft gesteld. 

Ondanks alle overleg, raadsbesluiten, rapporten en moties staan de Stichting Uden Promotie (SUP) en de gemeente als twee bokken met de koppen tegenover elkaar en zijn ze geen streep opgeschoten. Sterker nog: nieuwe bezwaren en procedures bij de rechter dienen zich aan. ,,Het gaat echt nergens over", zegt SUP-bestuurslid Roland van de Valk. ,,Ook wij willen graag dat dit afgelopen is, in het belang van het winkelcentrum. Maar de gemeente wil niet."

Inzet van het geschil is de nieuwe organisatie die de gemeente wil optuigen voor de gezamenlijke promotie van Uden. De SUP is daar fel op tegen en wil alles bij het oude laten. Ook is de club het niet eens met de financiering van die organisatie en het geld dat de SUP moet inleveren.