Still uit de documentaire over de kerk in Berghem. Met een drone maakte TV Berghem ook opnamen van de gouden haan en zijn uitzicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Still uit de documentaire over de kerk in Berghem. Met een drone maakte TV Berghem ook opnamen van de gouden haan en zijn uitzicht. © TV-Berghem

Geschiedschrijving, dialect en dronebeelden in Bèrgse docu ‘De kleine kathedraal’

Documentaire ‘De kleine kathedraal’BERGHEM - Ze beloven ‘spectaculaire beelden’, aangelengd met een brok geschiedschrijving én verhalen en gedichten in dialect. De makers van de tweedelige documentaire over de Berghemse kerk zijn bijna klaar.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Ossenaar (32) wil af van reclasseringstoezicht: hij gaat liever naar de gevangenis
  PREMIUM

  Ossenaar (32) wil af van reclasse­rings­toe­zicht: hij gaat liever naar de gevangenis

  DEN BOSCH/OSS - Een 32-jarige Ossenaar, veroordeeld voor verboden wapenbezit in 2020 in Schaijk, kampt al jaren met een forse verslaving. De man beseft zelf ook dat hij zonder hulp nog niet van de drank of drugs af kan blijven. Toch wenste hij een einde aan het reclasseringstoezicht, dat een rechter hem na de Schaijkse wapenfeiten oplegde. De man ging in plaats daarvan liever zijn voorwaardelijke celstraf uitzitten.