Deelnemers aan de excursie maken in Nieuw-Beijerland foto's voor het thuisfront
Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers aan de excursie maken in Nieuw-Beijerland foto's voor het thuisfront © Lieke Mulder

‘Gezondheid in het geding’; kamervragen over grote windmolenparken

OSS/DEN HAAG - Het lijkt of de politiek nu ook wakker wordt, nu er steeds meer verzet komt tegen grote windmolenparken. SP-kamerlid Henk van Gerven heeft kamervragen gesteld naar aanleiding van een reportage van het Brabants Dagblad over vijf enorme windmolens in de Hoeksche Waard en de plannen voor zo'n park in onder andere de Stijbeemden bij Ravenstein. 

Quote

Bizar dat projectont­wik­ke­laars, investeer­ders en grondeige­na­ren er met grote geld vandoor gaan en lasten voor samenle­ving zijn

Henk van gerven, SP-kamerlid

In Nieuw-Beijerland, een dorp in de Hoeksche Waard, was veel verzet tegen de komst van vijf enorme windmolens, maar dat hielp allemaal niets. De tweehonderd meter hoge molens kwamen er en het dorp zit sinds een half jaar met de overlast. Van Gerven, zelf oud-huisarts uit Oss, vraagt nu onder andere aandacht voor de signalen dat windturbines tot gezondheidsklachten kunnen leiden.

Van Gerven: ,,Ik maak me grote zorgen over de Osse ontwikkelingen inzake het grootschalig volbouwen van Oss met windmolens en zonneparken. Het past niet in de visie om zuinig om te springen met ons landschap en ook de gezondheid van omwonenden is in het geding. Verder is het bizar dat projectontwikkelaars, investeerders en grondeigenaren er met het grote geld vandoor gaan en de lasten voor de samenleving zijn.”

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.