Volledig scherm
Gianni Tiebosch houdt twee man bezig © Peter Nicolai

Gianni Tiebosch ziet droomtransfer naar TOP Oss afketsen: ‘Ik was er kapot van, maar de knop moet om’

OSS - Gianni Tiebosch zag op de laatste dag van de transferdeadline een overgang naar TOP Oss afketsen. De 22-jarige middenvelder uit Etten-Leur, liep eind vorig jaar stage bij de eerstedivisionist en kon per direct de overstap kunnen maken, maar zijn ploeg Hoek wilde hem niet laten gaan.

,,Ik was er echt kapot van toen ik hoorde dat het niet doorging. Die klap kwam hard aan. Ik heb de droom om nog de stap te maken naar het profvoetbal, dat heb ik altijd al gezegd, dus toen TOP kwam, had ik daar echt mijn zinnen op gezet. Dat was een fantastische kans”, uit de middenvelder annex aanvaller zijn teleurstelling. Derdedivisionist Hoek wilde echter niet meewerken.

Volledig scherm
Gianni Tiebosch, speler van HSV Hoek © PZC

,,Ik snap dat hij teleurgesteld is”, reageert Jacky Lambert namens de technische commissie van Hoek. ,,We willen in beginsel niemand tegenhouden. In het verleden hebben verschillende spelers van Hoek al de stap gezet, wij promoten dat juist. Maar dit was zó kort dag. Qua tijd was het al bijna onmogelijk om de transfer te regelen met de KNVB, maar daarnaast willen we de selectie niet uithollen. We staan gedeeld eerste in de tweede periode, we staan in de stand gedeeld derde, we willen meedoen om promotie, dus Gianni laten gaan zou een slecht signaal zijn: naar de club, de supporters en de toeschouwers.”

,,Bovendien is Gianni een heel belangrijke speler voor ons. Hij speelt op zes of als hangende linksbuiten en daar zijn onze opties heel dun. Als hij zou gaan, leverde dat direct een probleem op voor ons. Een waardige vervanger halen zou nooit meer lukken op de laatste dag”, vervolgt Lambert.

,,Ik snap het punt van Hoek ook wel, toch blijft het jammer”, aldus Tiebosch, die afgelopen zomer de stap van hoofdklasser Baronie maakte naar het Zeeuwse Hoek. ,,Maar ik heb de knop omgezet, we moeten door. Dit heeft zo moeten zijn, denk ik. Ik blijf gewoon mijn stinkende best doen voor Hoek en hoop dat de kans nog een keer komt.”

Tiebosch was eind vorig jaar op stage bij de revelatie uit de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde er twee oefenduels en maakte indruk. TOP meldde zich echter te laat bij Hoek. ,,Als ze eerder waren gekomen, hadden we waarschijnlijk wel meegewerkt”, verklaart Lambert. Ook als de club in de toekomst terugkomt, zal Hoek medewerking verlenen. Bij de Zeeuwse club heeft Tiebosch nog een contract tot het eind van dit seizoen.

Met Hoek beleeft Tiebosch een uitstekend seizoen in de zaterdag derde divisie. De ploeg van trainer Hugo Vandenheede, die de in december ontslagen Dennis de Nooijer opvolgde, draait mee in de top en staat op plek vier. Bij de club staat ook Jonathan Constansia (ex-Baronie en Halsteren) onder contract). Tiebosch droeg in het verleden het shirt van Baronie, Rood-Wit en Unitas’30.

Volledig scherm
Tiebosch © Peter Nicolai